Cornel Boiangiu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Cornel Boiangiu
Date personale
Născut (82 de ani) Modificați la Wikidata
Gângiova, Dolj, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Senator Modificați la Wikidata
Deputat al României Modificați la Wikidata

Partid politicPNL

Cornel Boiangiu (n. 7 noiembrie 1941 d. 7 iunie 2019) este un fost senator român în legislatura 1996-2000 și deputat în legislatura 2000-2004, ales în județul Dolj pe listele partidului PNL.[1] Din aprilie 2002, Cornel Boiangiu a fost deputat neafiliat. Cornel Boiangiu s-a născut la Gangiova, județul Dolj. În 1959, când era elev, Cornel Boiangiu a fost arestat și condamnat la 21 de ani pușcărie pentru atitudine anticomunistă. După eliberarea din 1964, Cornel Boiangiu a studiat medicina și este medic psihiatru.[2]

În legislatura 1996-2000, Cornel Boiangiu a fost membru în comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională. În cadrul activității sale parlamentare, Cornel Boiangiu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Suediei și Republica Africa de Sud. Cornel Boiangiu a inițiat 2 propuneri legislative dintre care 1 a fost promulgată lege.

În legislatura 2000-2004, Cornel Boiangiu a fost membru în comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională. În cadrul activității sale parlamentare, Cornel Boiangiu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Azerbaidjan, Albania, Republica Turcia și Japonia. Cornel Boiangiu a inițiat 8 propuneri legislative dintre care 1 a fost promulgată lege.


Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Cornel Boiangiu la cdep.ro
  2. ^ „copie arhivă”. Arhivat din original la . Accesat în .